işte pazar gününüze özel Erik pastası tarifi

Malzemeleri
500gr. un
1 Yumurta
100gr. Seker
1 paket kabartma tozu
250gr. Margarin
Eriklerin üst kısmı için

120gr. şeker
120gr. margarin
180gr. un
1/2-1kg mor Erik

1. beş yüz gram un, bir yumurta, yüz gram şeker, kabartma tozu ve 250gr. Margarini yoğuruyoruz.
Zor bir araya gelen Hamur elde edeceksiniz.
Hamuru tepsiye yayıyoruz üzerinden bastırarak yapışmasını sağlıyoruz.

2.Erikleri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarttıktan sonra sıkıca Hamurun üzerine diziyoruz ve seker serpiyoruz.

3. 120gr. seker, 120gr. margarini ve 180gr. unu yoguruyoruz ve Eriklerin üzerine serpiyoruz.

200°C de,45 dak. pisiriyoruz.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s


%d blogcu bunu beğendi: